Undervisning

Lær om instrumenterne i et symfoniorkester

Dengang symfoni-orkestre blev opfundet, fandtes der ikke strøm og stik-kontakter. Det betød, at man ikke kunne spise mad fra køleskabet eller se film i fjernsynet.

Det betød også, at instrumenternes lyd ikke kunne blive forstærket med strøm, som mange instrumenter bliver i dag. For eksempel sidder der en ledning i en el-guitar. Ledningen fører lyden ud i højtaleren, så man kan høre elguitarens toner på lang afstand.

For flere 100 år siden var der ikke ledninger i instrumenterne. Det er den type instrumenter, som symfoniorkestrets musikere spiller på.

I et symfoniorkester er der tit flere musikere, som spiller den samme melodi på samme type instrument. Der er for eksempel flere musikere, der spiller på violin. Det er, fordi der ikke er ledninger i violinerne. For at violinens melodi kan høres, er det nødvendigt, at der er flere musikere, der spiller melodien.

DR Skole har lavet præsentationer af alle instrumenterne.

Lyt godt efter og se, om du kan finde svar på spørgsmålene:

Hvordan ser instrumentet ud?

Hvad er instrumentet lavet af?

Hvordan spiller man på instrumentet?

Hvordan lyder instrumentet? Se, om du kan lave lyden med munden.

Se også …

Undervisningsmaterialet er produceret af DR Skole, som laver gratis digitalt undervisningsmateriale til lærere i folkeskolen fra 0.-10. klasse.